perro-boca-abajo-adho-mukha-svanasana

ADO MUKHA SVASANA

Esqueixat a trossets com una mandarina, el nom d’aquesta asana en sànscrit evoca fidelment la figura resultant: ado és de cap per avall, mukha vol dir cara, i svana, gos. Coneixes bé aquesta postura: és el gos cap per avall.

El principal objectiu d’aquesta asana és estirar i flexibilitzar  la columna. D’aquí que s’utilitzi sovint al principi de classe de ioga per preparar el cos. De fet, és peça fonamental de la salutació al sol, un dels escalfaments més utilitzats en la pràctica.

La asana sembla senzilla però té el seu què.

  • Evita que les espatlles pugin cap a les orelles i assegura’t que el teu cos pren forma de V. Si en lloc d’una V fas lletres rares li restes valor.
  • Distribueix bé el pes entre mans i peus, que no carreguin més uns que altres. Si tens problemes als canells doblega un extrem del mat un parell de vegades per construir una “coixinet”: col·loca sobre del invent el dors de les mans i et resultarà més fàcil mantenir la asana.
  • Respira llarg i profund tres o quatre vegades en la postura i en cada exhalació, eleva una mica més el maluc: el sacre vol tocar el sostre mentre que els talons es moren per tocar a terra. Si tots dos aconsegueixen el que volen tu també, perquè estiraràs al màxim la columna i els beneficis d’una esquena sana els saps de sobres.
  • ¡Eii, no val doblegar els genolls! Quan dominis la postura descobriràs que mantenir-te en gos cap per avall és tan relaxant com estirar-seen una hamaca. No t’ho creus? Que sí que sí. Practica i veuràs.
  • És una postura invertida així que oblidate’n si estàs en l’últim tram de l’embaràs. Per què donar-li al nadó ensurts innecessaris? Bastants tindrà ja quan surti.
  • No la facis si pateixes la síndrome del túnel carpià.

La llista dels seus beneficis sobre cos i ment és llarguíssima: si t’interessen gogleja i els trobaràs a mil llocs. A nosaltres ens encanta la seva capacitat per revitalitzar, refrescar i relaxar el cos i alhora, calmar la ment. Creu-nos, és tan relaxant com un passeig a prop del mar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deja tu comentario si te apetece: